Футболният клуб Барселона ще стачкува днес в знак на протест срещу действията на испанското

...
Футболният клуб Барселона ще стачкува днес в знак на протест срещу действията на испанското
Коментари Харесай

Барса стачкува днес заради полицейското насилие в Каталуния

Футболният клуб " Барселона " ще стачкува днес в знак на протест срещу дейностите на испанското държавно управление в деня на референдума за самостоятелност на Каталуния, заяви АП.

Никой от професионалните и юношеските тимове на " Барселона " няма да тренира, а централата на клуба ще бъде затворена в отговор на опитите на държавното управление да спре неделния референдум.

По публични данни над 890 цивилни и към 430 служители на реда са били ранени при конфликтите.

Вчера централният бранител на каталунския отбор Жерар Пике, който гласоподава на референдума и разкритикува полицията поради упражненото против гласоподаватели принуждение, бе бурно освиркан по време на открита подготовка в Мадрид на национални тим на Испания, заяви Ройтерс.

Близо 200 служители на испанската гражданска гвардия бяха изгонени от хотел в предградията на Барселона, където бяха настанени, ден след полицейските насилия в деня на неразрешения референдум за самоопределяне на Каталуния, заяви Агенция Франс Прес.

Служителите на реда са били замеряни с бутилки и са им били отправени обиди от събрали се пред хотела хора. Решението на хотелската администрация бе взето след скандалните подиуми на принуждение, в които служители на реда и чиновници на гражданската армия постановяваха с палки и ритници гласоподавателите пред изборните секции.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР